De Protestantse Gemeente Dedemsvaart i.w. zoeken per 1 juli 2018 (of zo spoedig mogelijk daarna) een ondernemende en enthousiaste

Jeugdwerker (m/v)

voor 16 uur per week

PG Dedemsvaart i.w.
De PG Dedemsvaart i.w. wil als kerk een veelkleurige gemeenschap zijn die leeft vanuit het Woord van God. Een kerk waarin samen enthousiast wordt geloofd.

Het jeugdwerk van de PG Dedemsvaart i.w. wordt georganiseerd en geleid door de Taakgroep Jongeren.

(spatie teveel) In het jeugdwerk werken we met veel passie en op verschillende terreinen om kinderen en jongeren een veilige plek te bieden waar ze geloof, vrienden en plezier kunnen beleven en ervaren.

We zijn erg blij met kinderen en jongeren die meedoen met de vele activiteiten die het jeugdwerk te bieden heeft. Toch merken we dat het lastig is om vooral een deel van de tieners en jongeren goed te bereiken en te bedienen. Daarom is de gemeente op zoek naar een actieve jeugdwerker die vooral de jeugd van 12 - 20 jaar en de vrijwilligers actief kan motiveren, begeleiden en ondersteunen.

Werkzaamheden

Als jeugdwerker (en voorbeeldfiguur) vragen we je vooral met de jongeren tussen 12 - 20 jaar (in en aan de rand van de Kerk) actief in contact te komen en te blijven. De eerste tijd zal je vanuit de al bestaande activiteiten (zoals catechese en tienernevendienst) bezig zijn om contacten met deze doelgroep aan te gaan en te onderhouden. Je zoekt naar manieren om hen te helpen in hun geloofsontwikkeling. Je werkt hierbij nauw samen met een kerngroep van vrijwilligers.

Verder behoren tot je werkzaamheden:

• Contacten leggen en bouwen aan relaties met de ouders van de jongeren van 12 – 20  jaar. Dit om elkaar te leren kennen, te informeren ente stimuleren Samen met de Taakgroep Jongeren werken aan inspirerende initiatieven voor het toerusten en coachen van de vrijwilligers die actief zijn in het jeugdwerk. Dit om er voor te zorgen dat deze vrijwilligers zich geïnspireerd en handelingsbekwaam weten voor hun taken binnen het jeugdwerk.

Als jeugdwerker ben je iemand die:

• een enthousiaste werkhouding heeft.
  • open staat voor een grote diversiteit in geloofsbeleving bij jong en oud.
  • gemakkelijk contact legt en onderhoudt met de jeugd en met hun ouders.
  • innovatief is en in staat is tot het bereiken/verbinden van ‘nieuwe’ doelgroepen.
  • een Christelijke levensovertuiging heeft en betrokken is bij een kerkgemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland.

• HBO werk- en denkniveau
  • Contactueel en communicatief vaardig, ervaring in het gebruik van sociale media.
  • Vragen en behoeften die er leven bij de diverse doelgroepen zichtbaar maken en hierop kunnen anticiperen.
  • Vrijwilligers kunnen stimuleren en aansturen.
  • Relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk, beroepsmatig of als vrijwilliger.
  • Bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.
  • Affiniteit met de regio.

Wij bieden

Je komt in dienst bij de PG Dedemsvaart i.w. en je krijgt een arbeidscontract als jeugdwerker voor:

• 16 uur per week voor een periode van 1 jaar (met de intentie dit met nog een jaar te verlengen).
  • Je ontvangt inhoudelijke begeleiding en coaching van een ervaren jeugdwerkadviseur van Jeugdwerk. Info en toegang tot deskundigheidsbevordering en netwerkbijeenkomsten.

Functie en start

Het gaat om een functie in schaal 8 van de salarisregeling Protestantse Kerk in Nederland. De inschaling ligt tussen € 2.184,- en € 3.001,- bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van relevante werkervaring. De gewenste startdatum is 1 juli 2018 (of z.s.m. daarna).

Verklaring Omtrent Gedrag

De PG Dedemsvaart i.w. vindt veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Informatie en reageren
Als je meer informatie wilt over deze vacature kun je dit laten weten via e-mail: taakgroepjongeren@gmail.com (er zal dan z.s.m. contact met je worden opgenomen).

Reageren

Je kunt je schriftelijke motivatie met CV tot en met 15 mei 2018 per e-mail sturen naar taakgroepjongeren@gmail.com, o.v.v. Vacature Jeugdwerker.

Dit voorjaar (2018) hebben we nog steeds de volgende vacatures in de kerkenraad.

Hieronder een overzicht.

Bij taakgroep kerk en samenleving:

• Diaconaal medewerkers
  • Diaken (H)
  • Voorzitter diaconie (H)
  • Secretaris evangelisatiecommissie: 1

Taakgroep pastoraat:

• Sectieleiders
  • Ouderling beleid (G):

Beheer:

• College van kerkrentmeesters (H):
  • Voorzitter college van kerkrentmeesters (G):

Taakgroep Vieren

• Ouderling (H):
  • Taakgroepleden (H/G) Taakgroep Jongeren:
  •  Ouderling (H)

Taakgroep leren:

• Ouderling (G):

Mocht u iemand weten, stuur een bericht naar scriba.vandedemkerk@pkn-dedemsvaart.nl of doe een briefje met naam in de paarse doos in de Antenne.