Vacature Koster/beheerder Van Dedemkerk voor 26 tot 32 uur per week.

De  Hervormde Gemeente van Dedemsvaart zoekt in verband met pensionering van het huidige kosters-echtpaar met ingang van 1 augustus 2017 een koster/beheerder(m/v) De koster neemt een centrale rol in het goed laten verlopen van de vele activiteiten in het kerkgebouw en de bijgebouwen. Daarbij is hij/zij in veel gevallen het ‘eerste gezicht’ naar buiten toe. Wij zoeken daarom een koster die de rol van gastheer/-vrouw op het lijf geschreven is, over goede sociale vaardigheden beschikt, flexibel en stressbestendig is. Het karakter van de functie brengt met zich mee, dat met regelmaat in de avonduren en weekenden werkzaamheden moeten worden verricht.

Als koster-beheerder ben je iemand die:

• vorm geeft aan de gastvrijheid die de Protestantse Gemeente Dedemsvaart in wording wil uitstralen en goed kan samenwerken met de koster van het Kerkelijk Centrum De Antenne.
  • vrijwilligers kan aansturen en daarbij een gedreven, motiverende en enthousiasmerende werkhouding heeft.
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling.
  • zorgvuldig en correct de administratie rond de zalenagenda kan voeren.
  • zich thuis voelt bij de Christelijke traditie en de wijze waarop daar binnen de Protestantse gemeente Dedemsvaart vorm aan wordt gegeven.
  • zelfstandig kan werken met programma’s als Word, Excel, PowerPoint.
  • vaardig is in het bedienen van moderne geluids-, beeld en kopieerapparatuur.
  • in het bezit is van de SVH-Verklaring Sociale Hygiëne, het Certificaat Hygiënecode HACCP en het diploma Bedrijfshulp-Verlener of de bereid is hiervoor korte cursussen te volgen

Tot het takenpakket van de koster behoren het coördineren, organiseren  en samen met het team van vrijwilligers uitvoeren van de volgende werkzaamheden

• het in gereedheid brengen van de kerk, de Fontein en andere ruimten, voor de zondagse kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten en andere samenkomsten van de gemeente of van derden,
  • het schoonhouden van de gebouwen en het uitvoeren van klein onderhoud,
  • het verzorgen van de catering,
  • het voor de werkgever fungeren als aanspreekpunt voor Arbozaken
  • het meewerken aan het werven van inkomsten voor Kerkbeheer.
  • het uitvoeren van diverse drukwerkopdrachten
  • het verrichten van diverse overige werkzaamheden,

Het betreft een functie voor 26-32 uur per week. Het exacte aantal uren zal in overleg worden vastgesteld.

Deze functie is in eerste instantie voor 1 jaar en wordt bij goed functioneren omgezet in een functie voor periode van 3 jaar (tot augustus 2020).

De arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing. De functie is ingedeeld in schaal 7 (€ 2.006.=

tot € 2.656.= op basis van een 36-urige werkweek).

Indien u belangstelling heeft voor deze functie verzoeken wij u vóór 15 juni per e-mail  te solliciteren. Uw brief met CV graag richten aan  het college van kerkrentmeester van de Van Dedemkerk,
email: kerkrentmeesters.vandedemkerk@pkn-dedemsvaart.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met
Johan Kuiper (telefoon 0523 785217 of mail jkuiperjzn@gmail.com).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Dit voorjaar (2017) hebben we nog steeds de volgende vacatures in de kerkenraad.
Hieronder een overzicht.

Bij taakgroep kerk en samenleving:

• Diaconaal medewerkers
  • Diaken (H)
  • Voorzitter diaconie (H)
  • Secretaris evangelisatiecommissie: 1

Taakgroep pastoraat:

• Sectieleiders
  • Ouderling beleid (G):

Beheer:

• College van kerkrentmeesters (H):
  • Voorzitter college van kerkrentmeesters (G):

Taakgroep Vieren

• Ouderling (H):
  • Taakgroepleden (H/G) Taakgroep Jongeren:
  •  Ouderling (H)

Taakgroep leren:

• Ouderling (G):

Mocht u iemand weten, stuur een bericht naar scriba-deantenne@pkn-dedemsvaart.nl of doe een briefje met naam in de paarse doos in de Antenne.